Jelenlegi rendelkezés a háziorvosi rendelés vonatkozásában

20
máj

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által 2020.04.30-án kiadott rendelkezés értelmében:
2020.május 04-től lefektetett alapelvek és szigorú higiénés rendszabályok betartása mellett újraindulhatnak a Háziorvosi alapellátások illetve járóbeteg szakellátások.

A ránk (Pétfürdői Háziorvosi Körzet ) vonatkozó rendelkezések az alábbiak.

Meghatározott háziorvosi tevékenységek átmenetileg véglegesen átkerülnek a nem kontakt – elektronikus formában történő ellátási körbe : -igazolások – keresőképtelen állományi igazolás- Tp-s papír -szociális ellátásokhoz szükséges dokumentumok
-panaszmentes esetben állandó gyógyszerek felírása (e-recept)

A rendelőt rendelési időben telefonon 06-88/476-021, vagy e-mailben kell felkeresni: rendwolf@gmail.com címen.
A bejárathoz kihelyezett dobozba is be lehet dobni a recept igényeiket, név, születési dátum és megrendelési dátum megjelöléssel.
Így a papír alapú vényigazolásért továbbra sem kell bejönni a rendelőbe,kinyomtatásra nem kerülnek. Ezen rendelkezést a jövőben is megtartjuk.
A gyógyszerek kiváltása a gyógyszertárakban történik. Az ország összes gyógyszertára elektronikus formában- EESZT -értesül a betegnek felírt gyógyszerekről, azok a páciens Taj kártya számának bemondásával vagy a Taj kártyájának bemutatásával, a kiváltó személyi igazolványával történt beazonosítását követően válthatóak ki.
A recept kiváltása a munkaidőn belüli megrendelést követő naptól történhet. A rendelet az ellátónak az adminisztratív feladatok elvégzésére 5 munkanapot engedélyez!

Szakorvosi javaslatok, közgyógyellátási igazolvány lejárata a vészhelyzet megszűnését követően 3 hónappal meghosszabbodik, ami akár 6-12 hónapra is kitolható a járóbeteg ellátásra hirtelen visszanehezedő nyomás elkerülése érdekében. Tehát az eddig érvényben lévő szakjavaslataik általunk a szakrendelő felkeresése nélkül meghosszabbíthatóak.
A szakrendelésekre történő beutalást a szakorvos-azaz én és nem a páciens dönti el!!
Beutalókat csak az általam is indokoltnak tartott esetben adok ki.

A személyes találkozással járó vizsgálatokra továbbra is előzetes telefon konzultáció és előjegyzés szükséges.
Az eü. szolgáltatóknak és a betegnek is kiemelt figyelmet kell fordítaniuk az egyeztetett időpontok megtartására, ha nem jelenik meg időben, új időpont kérésére kötelezett, mivel óránként maximum 4 beteg vizsgálata megengedett, a betegek ellátása között fertőtlenítést kell végezni.

A rendelőbe lépéskor hőmérséklet mérés történik, a betegek között 1,5 m távolságot kell biztosítani – a váróban egyszerre maximum 4 fő tartózkodhat, a lehető legtávolabb egymástól.
Arcmaszk viselése kötelező, fertőtlenítő gélt adagoló automata rendelkezésre áll.