Koronavírus pandémia idejére vonatkozó rendelkezések. 2020.05.04-től

25
jan

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által 2020.04.30-án kiadott rendelkezések és a kormány 505/2020. (XI. 17.) rendelete értelmében a 2020. november 4-én kihirdetett 2021. február 8-ig hatályban  maradó egészségügyi vészhelyzet ránk (Pétfürdői Háziorvosi Körzet ) vonatkozó rendelkezései az alábbiak.

Felső légúti tüneteket mutató megbetegedés esetén (köhögés, torokfájás, láz, hőemelkedés,fejfájás, gyengeség) a koronavírus fertőzésre jellemző tünetek hasonlósága miatt a háziorvosi rendelőbe, váróba csak előre telefonon egyeztetett időpontban és az orvos által engedélyezett esetekben lehet belépni !!!

Felső légúti tünetek megjelenésekor először minden esetben kérem telefonon vagy emailen vegye fel velünk a kapcsolatot.

Meghatározott háziorvosi tevékenységek átmenetileg véglegesen átkerülnek a nem kontakt – elektronikus formában történő ellátási körbe : -panaszmentes esetben állandó gyógyszerek felírása (e-recept)
A rendelőt rendelési időben telefonon 06-88/476-021, vagy emailben kell felkeresni: rendwolf@gmail.com címen.
A bejárathoz kihelyezett póstaládába is be lehet dobni a recept igényeiket, név, születési dátum és megrendelési dátum megjelöléssel. Amennyiben recept igényt emailen keresztül kíván leadni, kérjük adja meg nevét, születési dátumát,telefonszámát és a gyógyszerek pontos felsorolását. A konzultáció nélküli recept ellátás abban az esetben történhet meg elektronikus úton ha a beállított gyógyszereivel ön panaszmentes. A megnövekedett telemedicinás feladatok miatt  a recept biztos kiváltása a munkaidőn belüli megrendelést követő második naptól történhet. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiadott rendelet értelmében az adminisztratív feladatok elvégzésére az ellátónak 5 munkanap engedélyezett. Ha emailben történik a megkeresés minden esetben visszaírunk önöknek, azt is jelezzük ha elkészültünk a feladattal. A papír alapú vényigazolásért nem kell bejönni a rendelőbe,kinyomtatásra nem kerülnek. Amennyiben beszélgetés alakul ki köztünk, kérem mindig ugyanarra a levélre válaszoljanak, ne külön emailt írjanak, így a folyamat jobban nyomon követhető.
A gyógyszerek kiváltása a gyógyszertárakban történik. Az ország összes gyógyszertára elektronikus formában- EESZT -értesül a betegnek felírt gyógyszerekről, azok a páciens Taj kártya számának bemondásával vagy Taj kártyájának bemutatásával, a kiváltó személyi igazolványával történt beazonosítását követően válthatóak ki.
Pénteki napokon a rendelést a két háziorvosi körzet orvosa felváltva végzi, ezért adminisztratív feladatokkal ha lehet ezen a napon ne keressenek.
Amennyiben akut panasza van és ellátása nem tűr halasztást rendelési időben telefonon értesítse a rendelőt 06-88/476-021.

Szakorvosi javaslatok, közgyógyellátási igazolvány lejárata a vészhelyzet megszűnését követően 3 hónappal meghosszabbodik.Tehát az eddig érvényben lévő szakjavaslataik általunk a szakrendelő felkeresése nélkül meghosszabbíthatóak. Ez az idő előre láthatóan 2021.02.08-án lejár!

A szakrendelésekre történő beutalást a szakorvos-azaz én és nem a páciens dönti el!! Beutalókat csak az általam is indokoltnak tartott esetben adok ki. A személyes találkozással járó vizsgálatokra továbbra is előzetes telefon konzultáció és előjegyzés szükséges.Az eü. szolgáltatóknak és a betegnek is kiemelt figyelmet kell fordítaniuk az egyeztetett időpontok megtartására, ha nem jelenik meg időben, új időpont kérésére kötelezett, mivel óránként maximum 4 beteg vizsgálata megengedett, a betegek ellátása között fertőtlenítést kell végezni. A betegek között 1,5 m távolságot kell biztosítani -így a váróban egyszerre maximum 4 fő tartózkodhat, a lehető legtávolabb egymástól. Orrot és szájat eltakaró arcmaszk viselése kötelező, fertőtlenítő gélt adagoló automata a váróban és a rendelőben is rendelkezésre áll.

Továbbra is kérem az óvintézkedések fokozott betartását!